Secția ginecologie

Veaceslav Rezneac - şef secţie Ginecologie, medic obstetrician-ginecolog, categorie superioară

 

   Secţia Ginecologie funcţionează în cadrul centrului perinatal nivelul III cu 30 de paturi. În secţie activează 3 medici obstetricieni-ginecologi, 8 asistente medicale, şi 8 infermiere.

 

Colaboratorii secţiei

   Secţia Ginecologie este o subdiviziune funcţională,  care asigură asistenţă medicală calificată de staţionar, planic şi de urgenţă ginecopatelor din Republica Moldova,  bazată pe realizările moderne ale ştiinţei şi practicii medicale, conform standartelor şi Programului Unic de asigurări medicale. 

Chiril Grecu - medic obstetrician-ginecolog

 

  În secţie sunt internate ginecopate cu metroragii de diverse etiologii, pentru avort medical la solicitare în termen mic şi avort medical tardiv la indicaţii medicale şi sociale, paciente cu procese inflamatorii.

Ana Iavorschi - medic obstetrician-ginecolog

   Pentru intervenţii chirurgicale sunt internate paciente cu miom uterin, chist ovarian, prolaps vaginal. La pacientele cu sterilitate se efectuază laporoscopie chirurgicală. 

Victor Ciobanu - conferenţiar universitar

 

  Paralel, sunt internate gravide cu iminenţă de întrerupere a sarcinii pînă în trimestrul II, gravide cu sarcină stagnată şi avort spontan. În caz de necesitate din secţia de lăuzie sunt transferate pacientele cu diferite complicaţii a perioadei postoperatorie şi de lăuzie precoce.

 Veronica Moraru - asistentă superioară 

 

Mariana Anghel - medic obstetrician-ginecolog

 

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.