Terapia sarcinii

   Secția Terapia sarcinii a fost formată în 2013 și este concepută ca secția specializată pe supravegherea și tratamentul sarcinii asociate cu diverse patologii extragenitale.

Personalul medical al secției de înaltă calificare este disponibil la necesitate 24 de ore pe zi, pentru a oferi servicii de maximă calitate.

Secția Terapia sarcinii este o unitate medicală de nivel 3 care poate oferi o îngrijire profesionistă completă gravidelor cu risc obstetrical crescut printr-o echipă complexă de specialiști (obstetrician specializat în sarcini cu risc, cardiolog, oftalmolog, urolog, endocrinolog, psiholog).

Prin parteneriate cu alte instituții medicale de nivel 3, cu profil de chirurgie pediatrica, medicina interna, hepatologie, endocrinologie, hematologie, oncologie medicala, chirurgie, imagistica medicala, secția Terapia sarcinii oferă o îngrijire completă pentru mamă și făt.

Obiectivul principal al secției este prognozarea, diagnosticul precoce şi tratamentul la timp, conduita sarcinii la gravide cu patologia cardiacă (hipertensiunea esențială, anomalii de dezvoltare a inimi etc.), patologia sistemului respirator (IRA, sinusite, bronșite, pneumoni etc.), patologia sistemului urinar (pielonefrite, cistite, hidronefroz etc.), patologia endocrinologică (diabete, patologia glandei tiroide), cu transplantat de organe, gravide oncologice, precum şi elaborarea unor principii de abordări terapeutice noi în condiţii de siguranţă pentru mamă și făt.

 

 

Dr. Castraveț investește constant în propria formare și dezvoltare profesională, prin participarea la stagieri, treninguri, congrese internaționale, fiind  interesată de numeroase domenii de specialitate, cu accent pe: supravegherea sarcinii patologice, obstetrica clinică. De peste 14 ani profesează în obstetrică și ginecologie, iar cercetarea pentru teza de doctor i-a servit axarea lucrului professional în domeniul sarcinii patologice, în special a gravidelor cu hepatita virală B. Dr. Castraveț este cunoscută prin abordarea contemporană, fiind mereu pregătită să implementeze la IM și C cele mai moderne practici studiate peste hotare. Iar prin tăria de character și puterea de convingere reușește să inspire încrederea și calmul de care au nevoie pacientele.

 

  

Dr. Lașcu a realizat o carieră frumoasă, activând în domeniu de peste … ani, domeniu care aduce cele mai mari emoții, cât pentru părinți, atât și pentru medici. Ala A. Lașcu este convinsă că și-a ales o muncă nobilă, iar dedicația ei este apreciată de generații de paciente care o apreciază pentru atenția maximă și încrederea cu care își face meseria. Consideră că secretul succeselor sale este determinarea cu care ar face tot ce îi stă în puteri pentru a obține un rezultat frumos.

 

Dr. Bobu s-a alăturat echipei secției chiar în primul an de restructurare a secției, punând la dispoziția pacientelor cunoștințe proaspete și o mare pasiune pentru lucru. Este cunoscut prin insistența cu care luptă pentru rezultatul dorit, implicare maximă și capacitate enormă de muncă. Crede în medicină bazată pe dovezi, dar și de abordare individuală pentru fiecare pacientă.

 

Dr. Casian este mereu deschisă pentru paciente. Crede cu tărie că sarcina nu este o stare patologică, dar necesită o atențe deosebită. De aceea își îndreaptă toate eforturile și cunoștințele pentru atingerea rezultatelor dorite. Una din numeroasele sale abilități profesionale este că știe să vină cu o abordare deosebită, penru a satisface exigențele femeii contemporane.

Dr. Dobreva, deși a devenit membru a echipei secției relativ recent, în anul 2016, a venit cu bagaj mare de cunoștințe și dorința enormă de a lucra. Pentru a putea oferi cele mai bune soluții pacientelor, dr. Dobreva este mereu interesată de ultimele date științifice în domeniu, în special ce ține de obstetrică patologică, chirurgia obstetricală și ginecologică. Este ferm convinsă că calificarea medicului în comun cu gîndirea pozitivă a gravidei aduce cele mai bune rezultate – nașterea unui copil sănătos.

 

Medicii secției acordă asistență medicală, monitorizează starea sănătății pacintei și fătului la fiecare etapă de tratament. Conduita diagnostică și de tratament în sarcină cu patologie extragenitală este conform Ghidului Național, protocoalelor clinice şi standardelor medicale naţionale şi instituţionale. Personalul medical respectă dreptul pacientului la informare şi la luarea deciziilor privitor la procesul de diagnosticare, diferite manevre și tratamentul propus. Medicii secției posedă tehnica operativă, efectuând în fiecare zi operație cezariană programată sau de urgență.

 

La moment în secție activează 8 moașe (toate cu studii medii specializate) și 8 infermiere în frunte cu moașa superioară Angela Melniciuc, moașe de înaltă calificare și experiență în domeniu, acordând asistență medicală 24 din 24 ore.

 Moașa superioară Angela Melniciuc

 

Moașele Vasilisa Darii, Larisa Pipa, Natalia Rața împreună cu moașa superioară Angela Melniciuc

 

Moașa (de proceduri) – Irina Grib

 

Colectivul mediu și inferior al secției

 

Medicii Secției Tarapia sarcinii oferă consultații în Secția Consultativă Femei, aflat în incinta spitalului. 

Contact: + 373 22 52 38 19 – informații secție, programări internări.

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.