Secția pediatrie pentru copii cu dereglări metabolice și malnutriții

 

Șef secție – Ala JIVALCOVSCHI

 

   Secţia a fost deschisă în 1969 şi în anii 80 - 90 a  jucat un rol important în diminuarea mortalităţii infantile în republică. Pe parcursul anilor a avut mai multe schimbări, denumiri.  Pediatrii din secţie au acordat asistenţă consultativ metodică colegilor din republică,  ce a avut un impact  benefic important asupra sistemului de sănătate.

Din 2015 secţia Dereglări metabolice şi malnutriţii funcţionează pe 25 paturi, este boxată, cu posibilităţi de izolare a pacienţilor;

acordă asistenţa medicală copiilor de vârstă fragedă cu diverse patologii a sugarului, maladii genetice, anomalii congenitale  asociate malnutriţiei,  cu maladii a tractului digestiv atât trenante şi cronice, malabsorbţii, maldigestii, cât şi cu boli diareice acute cu sindrom de deshidratare pe fondal de malnutriţie.

Secţia nr.2 de reanimare şi terapie intensivă funcţionează pe 6 paturi.

Este plasată şi activează în cadrul secţiei Dereglări metabolice şi malnutriţii.

Asigurarea cu utilaj este satisfăcătoare: aparat de ventilare, puls oximetru, infuzomate, aspiratoare de mucozităţi, laringoscop, tent pentru oxigen, inhalatoare, cântar electronic şi mecanic, cardio-monitoare, defibrilator şi altele.

          Medicii din secţia de reanimare asigură consultaţiile tuturor copiilor gravi din secţia Dereglări metabolice şi malnutriţii, iar după orele 18 şi zilele de odihnă şi din alte secţii, inclusiv secţia de internare. 

 

Colectivul secției  

 

 

 

 

Asistenta superioară  - Valentina Pleşca

 

 

 

 

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.