Secția reabilitare a copiilor cu afecțiuni ale SNC, dereglări psihomotorii și locomotorii

 

Şef secţie - Angela Nani, medic pediatru, categorie superioară şi categorie de calificare în reabilitare

 

  Secţia Reabilitare a copiilor cu afecţiuni ale SNC şi dereglării psihomotorii activează din 1998 şi se axează pe metode de reabilitare complexă (kinetoterapie, fizioterapie, logopedie, psihoterapie, masaj, terapie ocupaţională, ortopedie). Secţia de recuperare pediatrică a fost prima din republică de profil neuroortopedic.

Şef secţie-Angela Nani, medic pediatru, categorie superioară şi categorie de calificare în reabilitare. 

Secţia activează pe 30 paturii, profil neuroortopedic. Numărul mediu de şedinţe la o cură de tratament 10-12 zile.

 

 

Colectivul secţiei

 

  Misiunea secţiei constă în efectuarea unei reabilitări multidisciplinare medicale, care constă din activitatea specialiştilor: kinetoterapeut, logoped, psiholog, neurolog, ortoped, genetician, pediatru. Colaboratorii secţiei participă în cadrul unor proiecte internaţionale UNICEF; Franţa; România; Olanda; SUA; Norvegia; Bulgaria şi conlucrează activ cu centre nonguvernamentale: Academia de Ştiinţă, ambasada Germaniei, cu suportul căreia a fost amenajată sala de joc pentru copii.

 

 

Pe parcursul acestor ani au fost implimentate: kinetoterapie analitică, terapie decompresivă, posturări antalgice pentru patologiile degenerative ale coloanei vertebrale.

   Conlucrarea cu centrele de reabilitare, uzina de ortezare, permite asigurarea pacienţilor cu orteze, atele la tratament postural pentru o mai bună integrare a copiilor cu dizabilităţi în viaţa socială. Pentru viitor se preconizează implimentarea unor noi metode: mecanoterapie, pneumomasajul, terapie manuală, kinetoterapie analitică, terapie de relaxare. Amenajarea sălii de kinetoterapie, camerei senzoriale.

 

 

Maria Oglindă - asistentă superioară

 

  Prin implimentările efectuate se consideră serviciul de ludoterapie pentru copii cu dizabilităţi neurilogice organice şi funcţionale, examenul psihologic la copii cu dereglări neurologice funcţionale. Terapia ocupaţională este pentru dezvoltarea motricităţii fine şi celei grosiere, autodeservire şi a proceselor cognitive. În activutăţile recuperator logopedice sunt folosite metode moderne pentru dezvoltarea limbajului la copii cu dizabilităţi, tulburări verbale.

 

 

 

 

Colaboratorii secţiei au elaborat şi implimentat protocoale instituţionale în reabilitarea modernă a patologiilor neuroortopedice. 

 

 

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.