Secția reabilitare clinică

 

Lidia Rotaru - şef secţie Reabilitare Clinică

 

  Secţia Reabilitare clinică, în structura actuală, a fost fondată în 1985, cu includerea în componenţa ei a cabinetului de fizioterapie a maternităţii, organizat în anul 1982. De la fondare şi pînă în prezent, secţia este condusă de dna Lidia Rotaru, medic reabilitolog de categoria superioară de calificare.

  Misiunea secţiei constă în efectuarea unei reabilitări multidisciplinare medicale la etapa de clinică a pacienţilor, cu utilizarea metodelor fizioterapeutice, laseroterapie, masaj, kinetoterapie şi acupunctură.

  Pe parcursul anilor 1982-2016, au fost implementate cele mai moderne şi eficace metode de tratament şi profilaxie, cum ar fi terapia cu microunde în rezonanţă, laseroterapia, hidroterapia masajul subacval, înotul în piscină, acupunctura etc.

  Au fost întreprinse măsuri pentru perfecţionarea profesionalismului colaboratorilor secţiei, care şi-au ridicat nivelul calificării în diferite centre de perfecţionare din Franţa, România,Turcia, Rusia, Ucraina, precum şi în cadrul unor proiecte internaţionale cu instruire la locul de muncă de către specialişti din Anglia, Franţa, România, Turcia, SUA.

  În prezent, în secţia Reabilitare clinică activează 46 colaboratori, majoritatea fiind cu grad înalt de calificare. 

  Pe parcursul a 34 ani de activitate, în secţie s-au tratat 458406 pacienţi. Rata cuprinderii pacienţilor cu tratament de recuperare, în medie pe instituţie, atinge cifra de 52%. Numărul mediu de şedinţe la o cură de tratament este de 10-11. 

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.