Inaugurarea secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei și Copilului, cu suportul Guvernului României

Inaugurarea secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei și Copilului, cu suportul Guvernului României
Suma totală a investiției pentru renovarea secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie a constituit 4.370.000 Lei (inclusiv 370.000 Lei mobilier). În afară de renovare, instituția a fost dotată cu aparate de aer condiționat speciale pentru menținerea constantă a temperaturii utilajelor specifice secțiilor.

Secția Radiologie și imagistică

A fost înființată în 1982, în blocul de pediatrie. Personalul secției e constituit din 7 medici radiologi. Secția este dotată cu 3 aparate de roentghen: 2- Shimadzu Sonial Vizion G4, 1- Bakara DRF, și 1 Computer Tomograf - Toshiba Prime Aquilion.
Pe parcursul anilor, au fost implementate cele mai moderne și eficace metode de diagnostic, pentru a elucida și vizualiza patologiile, precum: TC, angiografii ale tuturor organelor și sistemelor cu introducerea substanței de contrast, radiografia tuturor organelor și sistemelor. 
Medicii secției au făcut schimb de experiență cu specialiști ai diferitor centre radiologice din România, Germania, Rusia, Elveția, Ucraina, Armenia, unde și-au îmbogățit cunoștințele și au căpătat noi deprinderi practice.
Secția radiologie și imagistică efectuează circa - 25.000 de investigații radiologice și 900 investigații TC anual. De asemenea – 850 iroscopii, 900 urografii, 750 cistografii micționale; 10.000 examinări ale cutiei toracice; 8.500 ale sistemului osteoarticular; 5.000 examinări ale cavității abdominale.

Secția Diagnostic funcțional

Secția dispune de 5 cabinete pentru examinarea pacienților din staționar și parțial din policlinica pentru copii și consulația de femei. Sunt examinați copii cu vârst cuprinsă între 0-18 ani și maturi.
Secția oferă examinări precum Ecocardiografia dopler color, Ecografia organelor interne, tracutul urinar, creierului, glandei tiroide și plămânilor, Electroencefalografia computerizată, Electrocardiografia, Spirografia. 
Anual sunt efectuate până la 20.000 examinări. 
În cadrul secției activează 4 medici și 7 asistente medicale.

Secția Endoscopie

Sectia endoscopie a fost fondată în anul 1980. Prima reparație capitală a avut loc în 2015 - în secție, iar în 2016 – în hol. Numărul anual de investigații depășește 4000, din ele curative aproximativ 500. 
Secția dispune de 3 videosisteme endoscopice, 9 videogastroscoape, 2 videobronhoscoape, 3 mașini automate pentru spălare și dezinfectare endoscoape. Echipamentul nou a fost primit în anii 2015-2016 prin proiectul JICA al Guvernului Japoniei.

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.