La fiecare 80 de minute - la Institutul Mamei și Copilului se naște un prunc, dintr-o sarcină complicată sau o naștere care pune în pericol mama și fătul

- La fiecare 80 de minute - la Institutul Mamei și Copilului se naște un prunc, dintr-o sarcină complicată sau o naștere care pune în pericol mama și fătul
- La fiecare 12 minute, anul împrejur, în subdiviziunile Instituției este adus de urgență și internat pentru tratament sau intervenție chirurgicală, câte un pacient grav, femeie sau copilaș. 
- La fiecare 30 de minute, noapte sau zi, în Institutul Mamei și Copilului, un pacient extrem de grav intră în sala de operații și suportă o intervenție chirurgicală, de multe ori vitală. 
- În fiecare zi, sunt consultați pe diverse probleme medicale în toate Departamentele instituției, peste 620 de pacienți.
- În zilele de sărbătoare și ajunul Revelionului, în secțiile Reanimare Chirurgicală, Reanimare Pediatrică și Reanimare Chirurgicală din cadrul Clinicii Emilian Coțaga - s-a luptat în fiecare clipă pentru salvarea vieților a 30 de pacienți extrem de gravi.

Anul 2017 pentru Institutul Mamei și Copilului înseamnă, cu bune și rele, cu reușite și lecții dureros învățate, mai mult decât 365 de zile calendaristice, cu câte 24 de ore fiecare - înseamnă luptă continuă pentru pacienții cei mai gravi, femei și copii, veniți de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 
Înseamnă vieți salvate, mame și copilași întorși în familii.
Înseamnă activitate 24 de ore din 24, cu dăruire de sine și dragoste de oameni, la foc continuu.

Dragi pacienți, vă urăm multă sănătate și viață fără pericole Dvs. și oamenilor apropiați!
Dragi medici, știm ce efort și dăruire înseamnă fiecare zi petrecută cu bisturiul în mână sau printre pacienți. Vă mulțumim că sacrificați din timpul petrecut cu cei dragi, din ore de somn și mese pe care le ratați, pentru a salva copii și mame. Vă urăm sănătate, răbdare și rezistență în exercitarea profesiei.
La mulți ani, să dea Dumnezeu un an mai bun și mai sănătos tuturor!

 

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.