Despre alergii cu Tatiana Gorelco, șef secție Alergologie al IMSP Institutul Mamei și Copilului

Despre alergii cu Tatiana Gorelco,

șef secție Alergologie al IMSP Institutul Mamei și Copilului

O alergie reprezinta o reactie pe care corpul o are la o anumita substanta sau la un anumit aliment. Alergiile sunt extrem de comune si se estimeaza ca afecteaza mai mult de 1 din 4 oameni, la un moment dat in viata. In plus, alergiile sunt extrem de intalnite la copii. Unele alergii dispar pe masura ce copilul creste, pe cand alte alergii afecteaza unele categorii de persoane pe toata durata vietii.

Primăvara este sezonul de acutizare a multor maladii alergice, faptul fiind datorat, aparține unui exces de polenuri în aerul atmosferic, schimbărilor frecvente ale temperaturii, umidității al mediului înconjurător, etc.

Totodată primăvara este sezonul unei deprimări imunologice, cînd majoritatea părinților doresc printr-o alimentație deosebită să îmbogațească rația copilului cu nutriente.

Deseori în perioada de promăvară, raționul copilului este suplimentat cu un șir de produse alimentare cu potențialul alergic înalt (caviare, fructe exotice, nuci, miere de albini, etc.), ceea ce desensibilizează sistemul imun al copiilor.

Asadar, alergiile sunt o reactie pe care o are sistemul tau imunitar la ceva care, de obicei, este inofensiv, adica nu iti provoaca niciun rau.

Recomandări:

  • Respectarea unui regim alimentar rațional, avitând abuzitățile.
  • Adresare la medic în caz de viroze prelungite, infecții respiratorii atipice (mai cu seamă dacă copilul Dvs a mai manifestat asemenea semne în aceeași perioadă de timp în anii precedenți).
  • Evitați momentele de automedicație.

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.