Campania Renaşte Moldova continuă: O nouă aripă a maternităţii Mamei şi Copilului a fost modernizată

“Cred că atât timp cât urmărim scopuri nobile, în folosul oamenilor, demersurile noastre vor avea mereu succes. Renaşte Moldova este deja un exemplu de urmat, un etalon dacă vreţi, sub sloganul căruia vom realiza şi alte proiecte, în toată ţara”, a adăugat Vlad Plahotniuc, fondatorul Fundaţiei Edelweiss şi iniţiatorul campaniei naţionale pentru modernizarea maternităţii de la Institutul Mamei şi Copilului. Vlad Plahotniuc a apreciat că, de la debutul campaniei Renaşte Moldova şi până acum, se observă modernizări vizibile. “Treaba pe care am început-o aici, la Institutul Mamei şi Copilului, este mai importantă decât politica, decât campaniile electorale. Şi cei care au susţinut campania, dar chiar şi cei care poate n-au crezut în acest proiect, au dovezi concrete, pot vedea modernizări reale la maternitatea Mamei şi Copilului. Condiţiile din aceste saloane renovate nu se deosebesc cu nimic faţă de condiţiile din instituţii medicale europene. Vom continua proiectul, pentru că trebuie să facem din această maternitate o instituţie modernă”, a declarat fondatorul Edelweiss.

De la lansarea campaniei Renaşte Moldova, pentru renovarea maternităţii au fost colectate fonduri de aproximativ 1 milion de euro, fiind astfel posibilă demararea unor reparaţii fără precedent în ultimele trei decenii.

 

Anul viitor, în cadrul aceluiaşi proiect, urmează a fi renovate şi dotate cu utilaj medical alte zeci de saloane de lăuzie, va fi construită o sală de chirurgie modernă şi va fi deschisă prima secţie de diagnostic ambulator – Centrul prenatal de screening.

 

 Copyright © 2017. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.