Vizita de lucru în cadrul colaborării internaționale Universitatea Medicală din Suedia și IMSP Institutul Mamei și Copilului

La data de 12 decembrie curent, a avut loc vizita de lucru în cadrul colaborării internaționale (Universitatea Medicală din Suedia și IMSP Institutul Mamei și Copilului), a domnului Petru Liuba, profesor asociat al Universității din Lund Suedia, medic primar în cardiologie pediatrică în scopul consultanței și deciderea managementului pe cazul unui pacient nou-născut din Secția Reanimarea nou născuți a Centrului Perinatal nivel III a IMSP IMC.

A fost analizat cazul copilului nou-născut de comun cu prof. Petru Liuba, reevaluat repetat Ecocardiografic Doppler color, concretizat și confirmat de comun diagnosticul de Malformație cardiacă congenitală - o variantă în cadrul Tetralogiei Fallot, discutat în comun managementul corectiv operator dar și îngrijiri pre- și postoperatorie, împărtășiri de experiențe a cazurilor similare a Departamentului de Cardiologie Intervențională Pediatrică, Lund Suedia, dar și expusă experiența echipei multidisciplinare de la IMSP IMC (Director Sergiu Gladun, Șef Clinica Pediatrie, prof. Ina Palii, Șef Secție RTI Nou-născuți - prof. Larisa Crivceanschi), dar și în comun cu Secția Malformații Chirurgicale Congenitale SCR „Timofei Moșneaga” și Prof. Ion Popovici.

IMSP IMC își propune de a continua colaborările internaționale de acest gen, în scopul soluționării cu succes a celor mai complicate cazuri de Malformații cardiace congenitale la copii.

 

 Copyright © 2021. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.