Ceremonia oficială de transmitere a unui lot de ajutor umanitar oferit de Ministerul Sănătății al Republicii Federale Germania

Astăzi, 26 mai 2022, în cadrul Institutului Mamei și Copilului s-a desfășurat ceremonia oficială de transmitere a unui lot de ajutor umanitar oferit de Ministerul Sănătății al Republicii Federale Germania, în colaborare cu Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

 Donația este constituită 30 de ventilatoare pulmonare, dintre care 10 sunt destinate Institutului Mamei și Copilului, iar restul vor fi distribuite altor 15 instituții medico-sanitare publice din țară. Valoarea totală a donației constituie 611 275 de euro.

 La eveniment au participat: Ministrul Sănătății, doamna Ala Nemerenco, Directorul Institutului Mamei și Copilului, domnul Sergiu Gladun și Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, domnul Ullrich Kinne.

 ”Această donație este una foarte importantă, compusă din 30 ventilatoare destinate nou născuților, acestea vor fi distribuite în toată țara, astfel capacitatea tuturor maternităților va fi îmbunătățită pentru a corespunde tuturor standardelor internaționale”, a menționat Ministrul Sănătății, doamna Ala Nemerenco.

 ” Mă bucur că aceste echipamente vor fi folosite pentru copiii din Republica Moldova, inclusiv pentru a face față unor eventuale provocări legate de pandemia de COVID 19. Punem cu plăcere la dispoziţia sectorului medical din țară aceste bunuri. Sunt sigur că acest echipament vor salva viața copiilor”, a spus Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, domnul Ullrich Kinne

 ” Aduc sincere mulțumiri Ambasadei Republicii Federale Germania în Moldova, Ministerului Sănătății al Republicii Moldova pentru aceste echipamente care vor îmbunătăți sistemul medical din țara noastră. Sunt sigur că acest suport acordat astăzi ne va ajuta să acoperim necesarul de acest tip de dispozitive medicale, dar și să răspundem rapid la cazurile de urgență prin sporirea accesului la tratament a pacienților care au nevoie de respirație asistată”, a subliniat domnul Sergiu Gladun, Director IMC.

În cadrul IMC își desfășoară activitatea șase secții de reanimare și terapie intensivă cu profil pediatric și obstetrical-ginecologic.

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2021. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.