Institutul Mamei și Copilului vine cu precizări, în contextul mediatizării pe rețelele de socializare a cazului unei mame din raionul Rezina cu copil în vârstă de 11 zile

La data de 21 iunie, curent, prin intermediul serviciului AVIASAN, la Institutul Mamei și Copilului a fost transferat un nou-născut cu vârsta de 11 zile, în stare grav medie stabilă.

Examinarea primară a pacientului a fost realizată în cadrul secției Patologie Nou-Născuți a IMC, ulterior, conform rigorilor testării la prezența virusului SARS-CoV-2,  a fost efectuată testarea la COVID-19 în cadrul Unității Primiri Urgențe. Odată cu depistarea infectării cu COVID-19 la copil, a fost imediat decisă redirecționarea mamei și copilului către instituția medicală de profil pentru boli infecțioase.

În intervalul 14:15 – 15:30 au fost realizate în regim de urgență un șir de acțiuni de coordonare a transferului către instituția medicală specializată, pregătit setul de acte necesar, identificat mijlocul de transport sanitar, care a permis transportarea în condiții speciale, în contextul infectării pacientului cu COVID-19, pentru siguranța acestuia.

Pe perioada aflării în cadrul IMC, copilului și mamei acestuia le-au fost puse la dispoziție spații de așteptare în cadrul Unității Primiri Urgențe și Secției Patologie Nou-Născuți.  

Precizăm că, prioritară pentru Institutul Mamei și Copilului este acordarea de asistență medicală pacienților, fără a admite tergiversări în acest proces, intervenind prompt în toate situațiile divergente.

 

 Copyright © 2021. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.