Ceremonia de recepționare a unui lot de echipament medical oferit de către Republica Polonă

Astăzi, 06 august curent, în cadrul Institutului Mamei și Copilului a avut loc recepționarea unui lot de echipament medical oferit de către Republica Polonă.

Ajutorul a fost livrat prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Echipamentul, vital pentru sănătatea oamenilor, va ajuta sistemul medical din Republica Moldova să răspundă necesităților pacienților, inclusiv refugiaților din Ucraina internați în instituție.

Valoarea totală a donației, oferită prin intermediul Polish Aid, este de 420 de mii de euro și include: 30 de pompe de perfuzie, 50 de pompe pentru seringi, 2 ecografe, 5 electrocardiografe, 2 aparate de ventilare pulmonară, 10 monitoare de ritm cardiac, 5 paturi medicale, 4 mese de operație și 5 defibrilatoare.

Donația a fost realizată cu scopul fortificării bazei tehnico-materiale a instituției întru asigurarea prestării serviciilor medicale de calitate înaltă.

Aducem sincere mulțumiri Statului Polonez, poporului polonez și Ministerului Sănătății RM pentru echipamentele oferite, aceasta reprezintă de fapt un gest de solidaritate.

La eveniment au participat Tomasz Kobzdej, ambasadorul Poloniei la Chișinău, Sergiu Gladun, Directorul IMC și membră al Parlamentului dna Ana Oglindă.

 

 

 Copyright © 2021. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.