8 noiembrie – Ziua Internațională a Radiologiei

Radiologia este o ramură a medicinei care folosește razele X și alte tehnologii imagistice pentru a diagnostica și trata diverse afecțiuni ale corpului uman. Radiologia joacă un rol esențial în îngrijirea sigură și eficientă a pacienților, oferind informații precise și rapide despre starea lor de sănătate.

Această zi  este o inițiativă globală care își propune să crească gradul de conștientizare și de apreciere a rolului vital pe care îl au radiologii și tehnicienii în serviciile de asistență medicală.

Institutul Mamei și Copilului este o instituție medico-sanitară publică de referință în domeniul sănătății reproductive și a sănătății copilului, care oferă servicii de radiologie și imagistică medicală de înaltă calitate și accesibile. Secția Radiologie și Imagistică, Departamentul Diagnostic a IMC este dotată cu echipamente moderne, care realizează investigații radio-imagistice pentru pacienții cu diferite patologii.

 Datorită dedicației și profesionalismului personalului medical anual aici se  efectuează circa - 25.000 de investigații radiologice și 2000 investigații de tomografie computerizată.

Ziua Internațională a Radiologiei este o ocazie de a celebra munca și meritele medicilor radiologi din cadrul IMC, precum și din întreaga țară și de a recunoaște rolul lor indispensabil în medicină.

 

 Copyright © 2023. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.