Ateliere de instruire la Centrul de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului

În perioada 19-30 aprilie 2024, Centrul de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului va găzdui Atelierele de instruire a medicilor de familie cu tema: "Managementul logistic al contraceptivelor pentru prognozarea necesităților și furnizarea de contraceptive grupurilor vulnerabile".

La debutul acestei serii de instruiri, ne-a onorat cu prezența doamna Dr. Karina Nersesyan, noua Reprezentantă Rezidentă a UNFPA în Republica Moldova care și-a exprimat speranța pentru un impact pozitiv și util al acestor instruiri.

Atelierele sunt organizate în colaborare strânsă cu Ministerul Sănătății al  Republicii Moldova, UNFPA Moldova , Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, și își propun să perfecționeze abilitățile medicilor de familie în ceea ce privește consilierea și furnizarea metodelor de contracepție.

Accentul principal este pus pe nevoile individuale ale fiecărei persoane și respectarea drepturilor omului, aspecte esențiale în contextul crizelor umanitare.

Totodată, Dr. Karina Nersesyan, a întreprins o vizită în cadrul subdiviziunilor instituției care au fost dotate cu echipamente medicale moderne în special Blocul de Operații și Secția Obstetrică nr.1 a Centrului Perinatal nivelul III,  grație suportului oferit de UNFPA Moldova.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.