Ceremonia oficială de inaugurare a Centrului Consultativ Metodologic de Vaccinare în cadrul Departamentului specializat integrat de la Institutul Mamei și Copilului

Astăzi, a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a Centrului Consultativ Metodologic de Vaccinare în cadrul Departamentului specializat integrat de la Institutul Mamei și Copilului! 

Această inițiativă, realizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății al  Republicii Moldova și UNICEF Moldova, are ca scop principal îmbunătățirea accesului la serviciile de imunizare pentru toți copiii din țară, inclusiv pentru refugiați.

La evenimentul de lansare au participat:

👏 Ala Nemerenco, Ministra Sănătății al Republicii Moldova.

👏 Maha Damaj, Reprezentant UNICEF în Republica Moldova.

👏 Nicolae Jelamschi, Director al Agenției Naționale de Sănătate Publică.

👏 Sergiu Gladun, Director al Institutului Mamei și Copilului.

Ne propunem să creștem gradul de conștientizare a importanței vaccinării în rândul părinților, îngrijitorilor și personalului medical. Accesul sporit la serviciile de imunizare va aduce beneficii uriașe copiilor care trebuie să-și recupereze programele de vaccinare, celor internați în prezent la Institutul Mamei și Copilului, precum și copiilor refugiați și alții din grupuri extrem de vulnerabile.

Aducem sincere mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect important pentru sănătatea și siguranța copiilor din întreaga țară.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.