Mulțumiri pentru lotul de asistență umanitară oferit de către Guvernul Republicii Populare Chineze

Astăzi, în cadrul Clinicii ”Emilian Coțaga”, Institutul Mamei și Copilului a avut loc ceremonia de recepționare a lotului de asistență umanitară oferit de către Guvernul Republicii Populare Chineze.

La eveniment au participat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, Directorul IMC, Sergiu Gladun și Vicedirectorul Clinicii ”Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz.

Ajutorul umanitar include un volum de circa 3 tone de măști și costume medicale de protecție, termometre cu infraroșu, ecrane/ochelari medicali, mănuși chirurgicale, butoșei (bahile) și alte echipamente de protecție, ce vor fi repartizate la instituțiile medico-sanitare publice din întreaga țară.

Ne exprimăm aprecierea și aducem sincere mulțumiri partenerilor chinezi pentru sprijinul oferit care va spori gradul de protecție a personalului din sistemul medical în activitatea desfășurată în fiecare zi în lupa cu COVID-19.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.