Tradițional la data de 17 noiembrie marcăm Ziua Mondială a Prematurităţii

Această zi ne oferă ocazia să fim alături de copiii care s-au grăbit să vină pe lume, de părinţii lor și să mulțumim cadrele medicale, fară de care cei mici nu ar fi reușit să câștige lupta pentru supraviețuire.

Pentru a susține evenimentele și acțiunile din această zi specială, colaboratorii Secției prematuri și Secției Reanimare și terapie intensivă nou-născuți a Institutului Mamei și Copilului și-au propus să le facă o surpriză mamelor internate cu copii născuți prematur. În semn de înaltă apreciere și încurajare pentru eforturile depuse de fiecare dintre ele zi de zi în calea spre însănătoșire, au ținut să le înmâne daruri pentru părinți și micii eroi.

Serviciul de intervenție timpurie din cadrul Departamentului consultativ specializat integrat a ținut de asemenea să își exprime gratitudinea față de copii născuți prematur și părinții lor, oferind câte o panglică simbol a acestei sărbători pentru vizitatori.

Totodată, pentru a demonstra că sunt solidari cu problemele copiilor prematuri şi ale familiilor lor, medicii și asistentele medicale vor purta timp de mai multe zile panglici mov.

Institutul Mamei și Copilului este unica instituție de nivelul III din Republica Moldova care are posibilitatea de a acorda ajutorul medical calificat și îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru copii cu greutate foarte mică și extrem de mică la naștere.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.