Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei la IMşiC

În cadrul  vizitei în RM, Prinţesa Moştenitoare Mary a Danemarcei, directorul regional OMS pentru Europa,  dna Zsusanna Jakab şi Ministrul Sănătăţii al RM, dna Ruxanda Glavan au vizitat Institutul Mamei şi Copilului - instituție curativ-profilactică, organizator-metodică, științifică și didactică de nivel terțiar, care acordă asistență medicală mamelor și copiilor din întreaga țară. Sănătatea femeilor şi a copiilor a fost unul din subiectele abordate la întâlnire. Dnul Sergiu Gladun, directorul instituţiei a ţinut un discurs şi a condus oaspeţii prin instituţie – săli de naştere, secţii lăuzie, secţii reanimare şi a.

A fost o vizită de mare importanţă şi onoare pentru IMşiC.

 Vizita Prinţesei Mary a Danemarcei pe data 23-27 noiembrie 2016

Stimate domnule director, Sergiu Gladun!

În numele Oficiului regional din Europă a Organizației Mondiale de Sănătate,  vreau să exprim recunoștință Institutului Mamei și Copilului și D-tră personal pentru contribuția excelentă în pregătirea și organizarea într-un termen scurt a vizitei în instituția D-tră  a Prinţesei Danemarcei și directorului regional al OMS,  Zsuzsanna Jakob, în Chișinău pe data de 24 noiembrie 2016.

Noi, întradevăr, am fost impresionați de portofoliul vast al activităților și asistenței medicale prestate mamei și copilului în centrul D-tră de nivel terțiar. În vizita noastră scurtă am reușit să observăm o echipă puternică de manageri medicali și profesioniști, fapt confirmat în discuțiile individuale cu pacienții pe parcursul vizitei noastre.

Noi am observat și un feedback pozitiv în mass media, și consider că implicarea  D-tră personală a făcut această vizită o istorie de succes.

Noi înalt apreciem colaborarea fructuoasă cu Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și cu Institutul Mamei și Copilului, și suntem gata de a susține agenda ambițioasă a reformelor din sector sănătății, inclusiv în sectorul asistenței medicale acordate mamei și copilului.

Vă rog să acceptați considerațiunile noastre înalte Institutului Mamei și Copilului.

Haris Hajrulahovic,

 

Reprezentant OMS în Republica Moldova.

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.