Ziua Mondială a Inimii 2024

Ziua Mondială a Inimii este marcată anual pe 29 septembrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a populației cu privire la bolile cardiovasculare, inclusiv bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și importanța prevenirii acestora. 

În acest an se află la cea de-a 24-a aniversare, cu sloganul „Folosește ❤, pentru fiecare ❤”.

La Institutul Mamei și Copilului, această zi importantă a fost marcată prin mai multe activități organizate de Secția Cardiologie, în comun cu asistenta principală, asistentele superioare ale Clinicii Pediatrie și studenții USMF „Nicolae Testemițanu".

Activitățile au inclus:

  • O acțiune de măsurare a tensiunii arteriale pentru vizitatorii Clinicii Pediatrie.
  • Un Flash Mob de promovare a modului sănătos de viață și informarea comunității asupra controlului și prevenirii bolilor cardiovasculare.
  • O sesiune de informare interactivă pentru pacienții din Secția Cardiologie a IMC.
  • O Conferință Științifică dedicată acestei zile cu genericul „Profilaxia bolilor cardiovasculare din copilărie" organizată de Societatea de Pediatrie din Republica Moldova, împreună cu Departamentul Pediatrie a USMF „Nicolae Testemițanu" și Institutul Mamei și Copilului.

Cu o activitate de informare pentru vizitatori au participat activ și colaboratorii Departamentului asistență medicală specializată de ambulator – Policlinica IMC, oferind informații valoroase vizitatorilor despre sănătatea inimii și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Împreună, ne propunem să promovăm un mod de viață sănătos și să încurajăm schimbări pozitive în comportamentul zilnic, care pot contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății inimii. Fiecare mică schimbare poate aduce o mare diferență în viața ta și a celor dragi!

❤Implicați-vă pe 29 septembrie și faceți diferența – pentru societate, pentru cei dragi, pentru voi!

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.