Astăzi, la Institutul Mamei și Copilului, a avut loc deschiderea Cursului de instruire ”Progrese în medicina fetală”, organizat cu suportul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și al Fundației Medicină Fetală (FMF) din Marea Britanie

La evenimentul de deschidere au participat,  Doamna Ala Nemerenco, Ministră a Sănătății Republicii Moldova, Excelența Sa Ambasadorul Republicii Elene în România și Republica Moldova, Doamna Sofia Grammata, Domnul Kypros Nicolaides, președinte al Fundației Medicină Fetală (FMF) din Marea Britanie, Domnul Sergiu Gladun, Director IMC.

Instruirile se vor desfășura pe parcursul a două zile și va cuprinde atât prelegeri teoretice, cât și ateliere practice, susținute de specialiști din România, cu experiență recunoscută în domeniul medicinei fetale. Medicii imagiști și medicii obstetricieni ginecologi din țară vor avea ocazia să se familiarizeze cu cele mai noi tehnici și protocoale de evaluare și intervenție asupra fătului, dar și de a-și actualiza cunoștințele și competențele în domeniul diagnosticului și tratamentului afecțiunilor fetale.

Aceste instruiri fac parte din seria de acțiuni de implementare a programului de medicină materno-fetală în perioada 2022-2025 în țara noastră, program care include și înființarea unității de medicină materno-fetală la Institutul Mamei și Copilului. Programul este posibil datorită Memorandumului semnat între Ministerului Sănătății, Guvernului Republicii Elene, Fundației de Medicină Fetală (FMF) din Marea Britanie.

Cursurile de instruire”Progrese în medicina fetală” reprezintă o oportunitate unică pentru medicii din Republica Moldova de a se instrui și a schimba experiențe cu experți internaționali în acest domeniu complex și vital pentru sănătatea mamei și a copilului.

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.