Cooperare moldo-poloneză în domeniul sănătății mamei și copilului

Recent, Dna Prof. Palii Ina, Șef Clinica Pediatrie, Institutul Mamei și Copilului a efectuat o vizită de lucru în cadrul colaborării moldo poloneze, la Institutul Spitalului Memorial al Mamei Poloneze din or. Łódź, care a avut ca obiectiv intensificarea și continuarea relațiilor bilaterale ştiinţifico practice, stabilite anterior.

În cadrul acestei vizite au fost abordate proiectele de viitor, de implementare a practicilor și experienţelor inovatoare obținute de către colegii din Institutul similar din Łódź, Polonia în cadrul IMC, cu precădere în domeniul Pediatriei, Chirurgiei pediatrice, Obstetrica și ginecologie. Odată cu deschiderea Unității de medicină materno fetală la IMC, va fi implementată și Cardiologia prenatală. De asemenea vor fi dezvoltate servicii de înaltă performanță și în domeniile nefrologiei pediatrice, cardiologiei, neuropediatriei, onco-hematologiei.

Totodată, a fost format și un Consorţiu pentru aplicarea ulterioară comună la Proiectelor europene.

Institutul Spitalului Memorial al Mamei Poloneze din or. Łódź este cel mai mare centru din Polonia care oferă îngrijiri multi-specializate pentru mame și copii.

 

 

 

 Copyright © 2024. IMSP Institutul Mamei și Copilului. Toate drepturile sunt rezervate.